Szybkie, łatwe, a do tego zdrowe ciasto, to coś, na co od czasu do czasu mam ochotę. Kostka kakaowo-jabłkowa smakuje nawet małym łasuchom. Do jej przygotowania wystarczy miska i łyżka, a sam proces łączenia składników zajmuje nie więcej niż 15 minut.
Składniki:
1 łyżka mąki kokosowej
2 jajka
1 dojrzały, rozgnieciony banan
3 jabłka pokrojone w kostkę
garść pokruszonych orzechów
garść rodzynek
3 łyżki miodu
3 łyżeczki kakao
1 łyżeczka sody
Wykonanie:
W misce łączymy suche składniki. Dodajemy do nich owoce, orzechy i jajka i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu kroimy w kostki i podajemy do zjedzenia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz