niedziela, 8 maja 2016

Kremówka na krakersach


Dzisiaj zapraszam na kremówkę bez pieczenia. Jest to kolejny przepis na ciasto z serii szybkich i łatwych do zrobienia. 

Składniki:
5 szklanek mleka
1 budyń śmietankowy
4 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 kostka masła
1 cukier waniliowy
2 opakowania dużych, solonych krakersów

Wykonanie:
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka, mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Na blaszce ułożyć jedną warstwę krakersów (u mnie 20 sztuk). Lekko przestudzoną masę wylać na krakersy. Na wierzch wyłożyć drugą warstwę krakersów i posypać cukrem pudrem.

Smacznego!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...