Dzisiaj kolejna wariacja na temat czekoladowego ciasta z czerwonej fasoli.
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
2 jajka
10 dag jogurtu naturalnego
10 dag cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżeczki kakao
3 łyżki otrębów żytnich
rodzynki
2 opakowania śnieżki
2 galaretki pomarańczowe
400 ml mleka
700 ml wrzącej wody
Wykonanie:
Galaretki rozpuszczamy w wodzie i czekamy aż zaczną tężeć. W między czasie przygotowujemy ciasto. Fasolę odlewamy z zalewy i płuczemy. Fasolę przesypujemy do miski, dodajemy jajka i dokładnie blendujemy. Do jednolitej masy dodajemy jogurt, cukier, proszek do pieczenia, kakao, otręby i rodzynki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Pieczemy przez 45 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Dodajemy tężejące galaretki i miksujemy aż składniki połączą się. Wykładamy na ostudzone ciasto i wkładamy do lodówki.
Smacznego!
2 opakowania śnieżki
2 galaretki pomarańczowe
400 ml mleka
700 ml wrzącej wody
Wykonanie:
Galaretki rozpuszczamy w wodzie i czekamy aż zaczną tężeć. W między czasie przygotowujemy ciasto. Fasolę odlewamy z zalewy i płuczemy. Fasolę przesypujemy do miski, dodajemy jajka i dokładnie blendujemy. Do jednolitej masy dodajemy jogurt, cukier, proszek do pieczenia, kakao, otręby i rodzynki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Pieczemy przez 45 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Dodajemy tężejące galaretki i miksujemy aż składniki połączą się. Wykładamy na ostudzone ciasto i wkładamy do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz