Domowe hot dogi z ciasta drożdżowego są proste i szybkie w przygotowaniu. Zamiast parówek, do ciasta można włożyć, co tylko się chce: pieczarki, warzywa, kurczaka, dżem, owoce. Przepis znalazłam TUTAJ.
Składniki:
500 g mąki pszennej
250 g ciepłej wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
40 g drożdży
40 g oleju
musztarda lub keczup
8 długich parówek albo 16 krótkich
trochę mleka do posmarowania bułek
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieścić w misie thermomixa. Ciasto wyrabiać 3 minuty/ poz. Interwał. Piekarnik ustawić na 200 stopni Celsjusza. Wyrobione ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posmarować musztardą lub keczupem. Parówki przekroić na pół i zawinąć w ciasto. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki posmarować mlekiem. Piec 20-30 minut w zależności od piekarnika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz