sobota, 21 listopada 2015

Muffinki "Makowe Panienki"


Proste w wykonaniu, szybkie w przygotowaniu, znikają błyskawicznie, czyli piegowate muffinki. Do przygotowania tych słodkości nie potrzeba miksera, wystarczą dwie miski i łyżka.

Składniki suche:
250 dag mąki pszennej
1 szklanka cukru trzcinowego
1/2 szklanki suchego maku
2 cukry waniliowe
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki mokre:
2 jajka
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 szklanka mleka

Wykonanie:
W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek i  wymieszać. Masą napełnić foremki do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Muffinki piec około 25 minut. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...